Nordre Trysil kirke

Nordre Trysil kirke i Jordet. Foto Egil Enemo

Nordre Trysil kirke i Jordet. Foto Egil Enemo

Folk arbeidet i mange år for å få til ei kirke i nordre Trysil, og i 1992 vigslet prost Sevat Lappegard kirkegården. Det ble reist et klokketårn like ved der kirka står i dag. Dette er seinere flyttet til urnelunden.

Neste viktige begivenhet skjedde 26. november 2000 da Nordre Trysil kirke stod ferdig, og ble vigslet av biskop Rosemarie Køhn.

Kirka ligger tett ved Jordet sentrum, er bygd i tre og malt lys grå utvendig. Innvendig er det brukt lyst treverk, og vinduer mot sør og nord gir vakkert lys. Alteret står midt i kirka på et podium. Selve alteret er ei tung furuplate oppå en fot av granittstein fra Rømofeltet. Prekestolen står litt på siden av alteret, og er utført i samme materiale som alterrringen. I øst er det et rundt "rosevindu" i blått glass. Orgelet er plassert på et galleri over inngangen fra vest. Korveggen er utsmykket av treskjæreren Dag Trygve Hansen fra Håberget. Wera Godal har vevd tekstiler og laget messehakelen. Det er 210 sitteplasser.

Arkitekt Anders Gunnestad fra Hamar tegnet kirka, og firmaet Nymoen og Joten i Engerdal stod for bygginga.

Kirkebygget kostet 5,2 millioner kr. Trysil kommune bidro med 3,7 mill. Resten, 1,5 mill pluss ca 1. mill til utstyr og inventar, ble finansiert ved gaver fra forskjellig hold og ikke minst ved nordtryslingenes giverglede og dugnadslyst.  

Nyeste kommentarer

20.05 | 10:23

Ja blodheggen vokser her, den ene vi har er blitt ganske stor og vokser veldig fort. Vi har kjøpt våre i Heradsbygda, husker ikke helt hva vi betalte for den , men kanskje noe over 700 kroner...

20.05 | 07:14

Får dere blodhegg til å vokse hos dere.?
Jeg får ikke tak i den noe sted.
Kanskje i Heradsbygda neste år.
Kjøpte dere den der, og hvor mye måtte dere gi for den?

11.05 | 11:42

Ja det er det.

11.05 | 09:06

Er det i Heradsbygda?

Del denne siden